De la nanotecnologiaa l'espai; dels microbis a la realitat virtual. Tot té cabuda a Ciència optimista, un llibre divulgatiu divertit i apte per a totes les edats.
«ENS ESPERA UN FUTUR BRILLANT!»
Aquesta frase del pròleg de Ciència optimista resumeix molt bé l'esperit del llibre.
Les cèl·lules mare, la intel·ligència artifi cial, l'enginyeria genètica, els vehicles autoconduïts, la realitat virtual, els robots, l'exploració espacial... en un segle en què el creixement tecnològic ens sorprèn contínuament, Josep M. Mainat, capítol a capítol, tecnologia a tecnologia, ens posa al dia del que la Ciència està fent ara mateix per a nosaltres, però, sobretot, de com revolucionarà la nostra vida en un futur no molt llunyà.
En Mainat és un home del camp de l'entreteniment i, òbviament, no ha pogut evitar que aquest llibre li sortís entretingut, molt entretingut. Però en Mainat és també un apassionat de la Ciència, per això, aquest llibre és un compendi rigorós i ben documentat dels últims descobriments científics i de tots aquells avenços que ens meravellaran en els propers anys.
I, finalment, en Mainat és un home optimista. Per això les pàgines d'aquest llibre traspuen optimisme. Després de llegir-lo no et quedarà més remei que reconèixer que sí, que anem bé, que ens espera un futur brillant!
Amb Ciència optimista tots hi aprendrem coses perquè, si ens les explica en Mainat, la ciència és divertida.
El experts opinen...
«Ciència optimista és un llibre molt entretingut, amb un contingut científic molt rigorós i, a la vegada, explicat d'una manera molt senzilla. Segur que aquest llibre despertarà en els joves la inquietud per la recerca, i això és molt important per a un país que vol ser. La seva lectura "enganxa" i se'tfa molt curt. Enhorabona! No és fàcil fer la ciència tan amena.»
Dr. Bonaventura Clotet Cap de la Unitat de VIH de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Director de l'Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa). President de la Fundació Lluita contra la Sida.
«Amb aquest llibre que tens a les mans, en Josep Maria Mainat construeix un pont d'accés a la torre d'ivori on molta gent situa els científics. En aquestes pàgines, en Josep Maria ens apropa a molts dels temes científics que "fan por a la majoria convertint-losen una conversa agradable, divertida i molt optimista!"»
Sònia Fernández-Vidal. Doctora en Física Quàntica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat en el CERN, el Laboratori Nacional deLosAlamos i l'Institut de Ciències Fotòniques. Autora de les novel·les La porta dels tres panys, Esmorzar amb partícules i Quantic Love.